Wednesday, November 5

doa buat adik2

Assalamualaikum.
web sekolah memang ada masalah sikit. kalau firdaus masih ingat, ada pelajar ting 3 yang buat masalah time firdaus datang sekolah dulu tu. budak-budak tu buruk-burukkan warden dan pentadbir sekolah. macam-macam diaorang kutuk cikgu-cikgu.

ntah la firdaus, semakin hari, cikgu rasa semakin berat beban nak mendidik budak-budak smap ni. baru-baru ni ada yang dibuang sekolah sebab ketagih, ada yang meniru waktu exam guna handphone. sikap biadap semakin menjadi-jadi. apa yang patut cikgu buat?

maaf la. luah masalah kat firdaus.

ok. semoga sentiasa dalam rahmat dan lindungan Allah.
wassalam.

ISI HATI:

1) kepada sahabat2 x-SMAPL, sama2 selitkan doa kita buat pelajar2, guru2, dan staf2 sekolah. Sehijau atau sebiru mana pun pengalaman silam ketika sahabat2 di sekolah, pasti ada sumbangan walaupun sebesar biji sawi kepada anda. =)


2) Kepada yang masih di sekolah (seluruh dunia), hargailah zaman persekolahan anda kerana ia hanya datang sekali sahaja.

3) semua yang sudah meninggalkan zaman persekolahan, pulanglah ( lagu raya Aisyah), dan tanya diri "cikgu, what can i do to help you?"

what you give, you get back....inshaAllah

3 comments:

mohai said...

even ex-SMAPL pun ramai jugak teruk2.x tau nak kata ..

adiLa said...

salam wbt.

hurmm.. byk jg dapat fwdd mesej suruh bantu sekolah.

lawat skola hari tu, hampir sejam diskus dgn penolong kanan, beliau mengadu itu ini..

mungkinkah didikan 'yg agak keras' bila form 1..

di smap ku berkenalan dgn tradisi..senioriti, junioriti.

thanx kyuem, saya lupa gaps antara senior dan junior di sini!!

masa lawat smap dgn kak sarah warwick yg merupakan senior f5 ketika saya f1, adik2 semua terkejut, "macam mana akak boleh rapat dgn senior..?"

sedih, smaplabu portal ditutup gara2 ramai yg jadikan website tu utk kutuk2 cikgu dan warden. aduhai..

tp..apa yg kita boleh buat sebenarnya..

we hv to plan..
mai pakat balik smap. diorang buat couple kubra, kita buat jemaah kubra. mungkin perlu jumpa bdk,kp dulu?

from my observations, mreka masih memandang senior. lagi dengar ckp senior dr cekgu2.
seniors, pk kan!!

faizah said...

salam...
meremang bulu roma bila tau citer ini
erm...
kita sepatutnya bersatu sumer
ramai2 pakat pegi smapl
di smapl saya kenal
tarbiyah islamiyah
kalau dari sekolalah dah teruk
bagaimana nk berdepan dengan masyarakat luar nati...